Hulp nodig?
Telefoonnummer: 030 888 5555
E-mailadres: info@fcutrecht.nl
Tickets: Veelgestelde vragen

Bijna 2500 bezoekers op Fan Village

18 maart 2012

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen was voor de eerste maal Fan Village geopend. Bijna 2500 bezoekers hebben op deze eerste editie rond gekeken en deelgenomen aan de activiteiten in dit fandorp. Veel vaders met zoontjes en hun vriendjes en niet te vergeten moeders met hun dochters konden zich ruim twee uur voor de wedstrijd tegen FC Groningen al vermaken.

Zo konden onder meer penalty’s worden genomen op een FC Utrecht-keeper uit de jeugd en was er een levend tafelvoetbalspel. De officiële opening van Fan Village werd verricht door Rinda den Besten, wethouder sport en jeugd van de gemeente Utrecht. “Ik ben heel erg enthousiast over de dingen die ik in dit fandorp zie. Ik ben natuurlijk wethouder Sport, maar ook van de jeugd. En als ik zie dat zoveel jongeren nu betrokken worden bij FC Utrecht , dan word ik daar blij van. Dit evenement is erg belangrijk voor de club, maar ook voor de stad”, zei Den Besten, die beloofde haar kinderen de volgende keer mee te zullen nemen naar het Fan Village. Jacob Mulenga schoot symbolisch een bal het publiek in als aftrap van dit nieuwe FC Utrecht-evenement. Daarna was het podium voor zanger Charly Luske, die enkele nummers zong.

Vier keer
Algemeen directeur Wilco van Schaik sprak de jeugdige bezoekers toe en heette hen welkom. “Als ik zie dat de eerste keer al zoveel jonge fans en hun ouders en grootouders bezoekers op dit evenement afkomen dan stemt mij dit erg blij”, vertelde Van Schaik. “Een fandorp als dit willen we vier keer per seizoen gaan opzetten rond de wedstrijd. Maar we willen ook met Fan Village de provincie in en FC Utrecht naar de mensen gaan brengen. Laat gemeenten en dorpen maar bellen!”

"Spelen of Fan Village"
Ook de spelers ontbraken niet. Alle spelers die niet behoorden tot de wedstrijdselectie waren aanwezig bij de opening. In een stand gaven de spelers handtekeningen en kon iedereen met hen op de foto. “Dit is weer een extra toevoeging aan het FC Utrecht-verhaal. Ik vind dit erg leuk om mee te maken”, sprak de geblesseerde Daan Bovenberg. “Het wordt straks nog een lastige keuze of spelen of naar Fan Village”, zei de rechtsback met een knipoog.